Fietsen

Den Thijs biedt de ideale uitvalsbasis

Wil je Geel al fietsend ontdekken?
Parkeer je wagen (met fietsenrek) op onze parking en verken op jouw tempo het Kempische landschap en de ‘Barmhartige Stede’ Geel.

Misschien kom je onze brasserie wel tegen tijdens je fietstocht. Ook dan ben je steeds van harte welkom om even uit te rusten op ons ruime, zonnige terras. Of bij minder goed weer, in onze gezellige brasserie.

Ontdek hier de fietsroute van Onderox vanaf Den Thijs.

Benieuwd naar de
catering mogelijkheden?

Den Thijs,
een comfortable pitstop

We staan voor je klaar met een frisse pint. Geniet van onze vele lekkere biersoorten van ’t vat of uit de fles. Ontdek onze zeer aantrekkelijke en goed gevulde menukaart vol heerlijke dranken en kleine en grote hapjes. Om duimen en vingers bij af te likken. Zo zijn je batterijen snel weer opgeladen. Ook kindermenu’s en zalige zoetigheden ontbreken niet in ons aanbod.

Den Thijs is een comfortabele pitstop voor elke wandelaar, fietser en andere sportelaar. Dankzij de unieke ligging, tussen twee natuurgebieden en langs het kanaal waar plezierjachten meedeinen op het water.

Fietsroutes

Geel telt veertien superinteressante, uitgestippelde fietsroutes. Er zit voor iedereen wat leuks bij. Ga je liever zelf op ontdekkingstocht? Stel dan je eigen fietstocht samen met behulp van het Fietsknooppuntennetwerk. Kies uit 2000 km comfortabele fietspaden en de allermooiste trajecten doorheen de Kempen.

Fietsen in Geel? Dat is altijd een goed idee! Het is leuk als gezins- of familie-uitstap en het laat je ook een fantastische dag beleven met je vereniging of bedrijf.

Wat kom je tegen?

Cultuur
en natuur
"Kom alles te weten over de legende van Dimpna, de patroonheilige van Geel. De hele wereld kijkt vol bewondering naar wat er in de 'Barmhartige Stede' gebeurt. Ruim 300 gezinnen in de Geelse regio bieden psychisch zieke mensen, voor korte of lange tijd, een warme thuis."
Landbouw
"Je passeert kanalen, historische hoeves en landbouwbedrijven. Ontdek ondertussen de verhalen over het Kempense landschap van vroeger en nu. Geniet in hoevewinkels van het lekkers dat de streek te bieden heeft. "
Specials
"Ben je avontuurlijk aangelegd? Kies dan voor een pittige mountainbiketocht door de Belse bossen. Of zet een stap in de virtuele wereld met de Augmented Routes. Via een app krijgen historische sites een virtueel laagje. Je kijkt dwars door muren heen, stapt terug in de tijd en wandelt tussen vroegere bewoners. Je komt ook op plaatsen die in het echte leven niet toegankelijk zijn."
Cultuur
en natuur
"Geel heeft heel wat indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het Gasthuismuseum, de Sint-Amandskerk, de Sint-Dimpnakerk, windmolens en grafmonumenten. Ze vertellen je verhalen over vroeger en nu."
Landbouw
"Leer de Geelse korte keten kennen via de Yellow Fresh Fietsroutes die studenten uitdachten en bezoek de twaalf Geelse land- en tuinbouwbedrijven."
Specials
"De ‘Slag om Geel’ was een van de zwaarste veldslagen van de bevrijding in België. Fiets de bevrijdingsroute en stap terug in de tijd. Volg het spoor van de bevrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog in Geel. Ervaar de vreugde en het verdriet van die periode. "
Cultuur
en natuur
"Fietsroutes leiden je langs het Provinciaal Groendomein Prinsenpark, de Kabouterberg en Domein De Putten. De natuurgebieden Malesbroek en Dekshoevevijver zullen je bekoren door hun stilte."
Landbouw
"Ontdek de kleine heidegebieden waar boeren vroeger hun schapen lieten grazen. Maak een verfrissende fietstocht langs het kanaal Herentals-Bocholt en neem even een pauze aan sluis 9 waar je Den Thijs vindt."
Specials
"De Stabbelwandelingen zijn leuke wandelingen voor kinderen, waarbij ze op elke route een verschillend spelletje kunnen spelen. Stabbel, hét wandelconcept voor kinderen, is een samenwerking tussen de toeristische diensten van de gemeenten Geel, Meerhout, Laakdal, Hulshout, Herselt en Westerlo."
 
1 / 9

RESERVEREN

Wil je een tafeltje, plan je een feest of een uitstap met collega’s?

Ja leuk,
tafeltje!

Yes party
graag!

Business-
trip please!

NIEUWSBRIEF

Menu-updates &
evenementen in jouw
mailbox?

Reserveer een tafel

Belangrijk: online reservatie enkel van toepassing tot 10:00 voor de dag zelf.
Gelieve na 10:00 telefonisch te contacteren.
U reserveert automatisch een tafel voor binnen. Gelieve ons op voorhand te contacteren indien u toch buiten wenst te zitten.

Plan een feest

Plan een business trip