WANDELEN

Verken de Kempen
al wandelend

Verstil, geniet en laat je meevoeren op de cadans van de wandelaars. Het is een heerlijke manier om te onthaasten en tot jezelf te komen. Een beetje kuieren of net flink doorstappen? Kijk, beleef en proef ten volle van wat Geel te bieden heeft. 
 

Ontdek hier de wandelroute vanaf Den Thijs langs Mosselgoren en Neerhelst.

Eerst 'n
hongertje?

Het ideale startpunt

Den Thijs vormt een prachtig startpunt voor je wandelingen met familie en vrienden. Maar ook als bedrijfsuitje of als teambuilding is een korte of langere wandeling een heel leuk en verbindend uitstapje. Er liggen tal van prachtige wandelingen op je te wachten. Verdiep je in de geschiedenis en achtergrond van de stad Geel en geniet van haar prachtige omgeving.

Wat kun je allemaal zien en ontdekken tijdens je wandeling in Geel?
Cultuur
en stad
"Ontdek de mooiste plekjes en monumenten van de ‘Barmhartige Stede’. Van oude historische gebouwen, gezellige winkelstraten en mysterieuze paadjes tot oases van rust pal in het centrum van de stad."
Natuur
en groen
"Het wandelnetwerk Het Grote Netewoud serveert je 340 kilometer wandelplezier. Je wandelt door de landduinen. Dat zijn restanten van oeroude stuifduinen die hier en daar in het landschap opduiken. "
Cultuur
en stad
"Volg de Art Nouveauwandeling langs vijf bijzondere bouwwerken. Ontdek de architecturale uitingen van deze bijzondere kunststroming van eind 19e en begin 20e eeuw, herkenbaar dankzij het veelvuldig gebruik van smeedijzer, gekleurd glas en decoratieve plantenvormen."
Natuur
en groen
"Geniet van het fotogenieke decor van wandelnetwerk De Merode. Verken het natuurschoon in de vele natuurgebieden zoals het Zammelsbroek, Malesbroek, De Zegge, Mosselgoren en Neerhelst. "
Cultuur
en stad
"Elke maand werkt de Geelse Gidsenbond een interessante themawandeling uit die een bepaald Geels onderwerp uitlicht."
Natuur
en groen
"Probeer de fietstocht vol ‘trage wegen’ eens uit. Dat zijn paden die voornamelijk gebruikt worden door niet-gemotoriseerde voertuigen, de zogenaamde wandel- en fietspaadjes. Ook buiten het centrum vind je tal van deze trage wegen terug. "
Cultuur
en stad
"De Belpop Bonanza Kempen brengt je dan weer langs de plekken waar muziekgeschiedenis geschreven werd. Op 10 locaties hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. "
Natuur
en groen
"Een andere aanrader is de wandellus Ten Aardpad. Die leidt je langs water, natte weilanden, zanderige dennen- en eikenbossen, heide en coulisselandschappen. Her en der langs de route tref je (kleinschalig) erfgoed."
Cultuur
en stad
"En natuurlijk mag Sint-Dimpna niet ontbreken. Stap in haar voetsporen en maak kennis met de belangrijkste en bijzonderste plekjes verbonden aan onze patroonheilige en de geschiedenis van de Geelse zorg."
 
1 / 9

ROUTES

Ontdek alles over de verschillende wandelroutes

NIEUWSBRIEF

Menu-updates &
evenementen in jouw
mailbox?

Reserveer een tafel

Belangrijk: online reservatie enkel van toepassing tot 10:00 voor de dag zelf.
Gelieve na 10:00 telefonisch te contacteren.
U reserveert automatisch een tafel voor binnen. Gelieve ons op voorhand te contacteren indien u toch buiten wenst te zitten.